Skriv selv

Alexandra Moysey E-mail: alexandra.moysey@gmail.com

"Fru Molles magiske kuffert" består af 9 lærerige historier skrevet over den samme læst.

 

De er altså ramme-fortællinger, og de er derfor velegnede til, at børnene selv kan være med til at skrive nye historier om Xenia, Molle og den magiske kuffert. De kan også være med til at lave en magisk kuffert. Kufferten kan laves af en skotøjsæske. Vindeltrappen af foldet papir. De mange rum af små æsker i forskellig størrelse. Møblerne i det et røde rum er lavet af modellervoks.

Hvis I arbejder med temaet sund- og usund mad, fx, kan Xenia få den opgave at gå ned i kufferten og finde noget, hun kan bage pandekager af. I kufferten er der mange rum, og i det ene rum kan der fx være udelukkende frugter. Kan man lave pandekager af frugt? Hvad kan man lave af frugt? Etc. Til sidst kommer hun ind i et rum, hvor der er æg, mælk, mel og sukker... I alle historierne får Xenia og Molle sig en snak om hvad Xenia har fundet i kufferten. Her kan snakken jo være om sund og usund mad.

 

Kun fantasien sætter grænser for, hvad Xenia oplever i forbindelse med den magiske kuffert. Hun kunne fx godt komme på en tidsrejse? Eller til savannaen? Til en jungle?